Adana’da yayinlanan haftalik, 15 günlük ve aylik gazetelerin bir araya gelerek olusturdugu Yerel Medya Güçbirligi Platformu, Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’i ziyaret etti. Kamil Yalçin Göl’ün sözcülügünü yaptigi platform üyeleri, Baskan Soner Çetin’e yerel basinin içinde bulundugu durum, sorunlari ve yerel yönetimlerden beklentilerini açikladilar.

 

Platformun gazeteler olarak ortak hareket etmek amaciyla kuruldugunu söyleyen platform üyeleri, yerel gazeteler arasinda ayrim yapilmamasini istediler ve yerel yönetimlerden bu konuda destek beklediklerini ifade ettiler.

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin de yerel basinin zor kosullar altinda önemli bir görevi yerine getirdigini vurgulayarak, “Biz yerel basinimiza çok deger veriyor ve önemsiyoruz. Sorunlarinizin da farkindayiz. Diliyorum ki Adana basini önümüzdeki süreçte daha güçlü bir duruma gelecek ve halkin haber alma hakkini kullanmasina önemli katkilar koyacaktir” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin, “Yerel Basin Güçbirligi Platformunu olusturarak önemli bir birliktelik saglamissiniz. Bu birliktelik beraberinde birçok sorunun çözümüne de katki koyacaktir. Biz de elimizden geldigince basinimiza hiçbir ayrim yapmadan destek olmayi sürdürecegiz” dedi.